Pray for peace

Pray for peace

Op 28 maart 2022 maakte de Zweedse componist Per Harling een prachtig gebed voor de situatie in Oekraine: Pray for peace. Op Facebook zag Elien dit langskomen en ze mocht het onmiddellijk gebruiken. Een paar keer oefenen en het zat erin. Vandaag hebben we een opname ervan gemaakt.

Tekst: 

Pray for peace, 

work for peace,

care for peace, 

make way for peace.

Blessed are those who stand for peace and freedom.

Met dank aan Christa voor het maken van de opname. 

Iedereen mag het kosteloos gebruiken.  

Ubi Caritas

Orthodox Kyrie

Repetitie 23 maart 2022

Het koor is al druk bezig met de voorbereidingen voor Goede Vrijdag en Paasochtend. Op 23 maart repeteerden we in Kerk-Avezaath. Een aantal leden van ons koor is ernstig ziek en speciaal voor hen maakten we de opname van het mooie Ubi Caritas uit Taize. 

Ook zongen we het Oekrainsch-Russisch Kyrie, ter ondersteuning van alle mensen die in de oorlog zitten. 

Het klonk mooi!

Ik moet nog wel leren mijn telefoon wat stiller te houden, maar dat zal ik vast wel een keer onder de knie krijgen🙂. Elien

 

Lied 975, vers 1, 2 en 4

Srtreekviering op 6 februari 2022

Op 6 februari 2022 zong het koor in de Lambertuskerk in Kerk-Avezaath. Dat was weer even geleden. Het was een Streekviering waarin iedereen welkom was. De kerk zat redelijk goed vol en keurig op afstand van elkaar. Everdien ging voor en we zouden Avondmaal gaan vieren. Piet van der Steen bespeelde de orgels. 

We begonnen met het zingen van lied 146, vers 1 en 3, 'Zing mijn ziel, voor God uw Here'. Bij het kyriegebed zongen we het mooie lied 301K, 'Kyrie eleison'. Het glorialied was lied 273 'Loof God, die zegent al wat leeft'. De gemeente zong het zacht mee. 

Na de lezing uit Psalm 69 zongen we lied 721, de verzen 2 en 3 en na de lezing uit Johannes 2 zongen we lied 722, de verzen 1 en 3. Beide liederen hebben dezelfde melodie. In de vooroefening is hier een opname van gemaakt.  

Na de verkondiging zongen we het overgangslied naar het avondmaal, lied 975, 'Jezus roept hier mensen samen'. Ook hier is een opname van gemaakt voorafgaand aan de viering. 

Het avondmaal ging toch anders dan we gewend zijn. Nadat we lied 377 'Zoals ik ben, kom ik nabij' gezongen hadden brak Everdien het brood en schonk de wijn in en wij deelden en ontvingen het op een originele manier.  We hielden allemaal onze handen in de ontvangststaat waardoor het toch leek dat we het ontvingen. Zo kan het ook. 

Na het dankgebed zongen we allemaal het slotlied, lied 968 'De ware kerk des Heren'. Dat blijft toch een mooi lied. 

Het koor zong prachtig, in de fimpjes gaat het soms nog niet helemaal naar wens, maar dat was dan ook inzingen. In de viering ging het weer fantastisch! Bedankt daarvoor. En koster Frank hartelijk dank voor de foto's en Marjo voor de filmopnames. 

 

Lied 273

Lied 721, vers 2 en 3